A megérkezett

Péter Márta: Frenak

A Frenák Pál Társulat működésének 10 éves évfordulójára reprezentatív kiadvány jelent meg. Péter Márta: Frenak című könyvéről Legáth Zsolt készített recenziót.

Legáth Zsolt

Hadd kezdjem Péter Márta mélyen személyes könyvének recenzióját én is egy személyes vallomással: az olvasottak önvizsgálatra késztettek arról, hogy mit tartok érvényes táncesztétikának - ha egyáltalán lehet ilyenről beszélni -, s vajon miért is preferálok a szerző írásmódjától némiképp különböző, szikárabb stílust. Végső soron a kérdés, amivel Péter Márta szembesített: ki vagyok én? Egy könyvtől, azt hiszem, ennél többet nem lehet kívánni.

Péter Márta Frenak című könyvének megjelenése nemcsak a 10. születésnapját ünneplő Frenák Pál Társulat, hanem a hazai kortárs tánc történetében is kiemelkedő esemény, hiszen eddig senki sem vállalkozott arra egymaga, hogy a kortárs magyar táncművészet egy meghatározó alakjának egy teljes könyvet szenteljen.

 

 

A teljes cikk jelenleg csak nyomtatott formában olvasható az Ellenfény 2010/2-3. számában.


Az Ellenfény aktuális száma kapható a kiemelt hírlapárusító helyeken, a színházakban, illetve néhány moziban és könyvesboltban. Ezek listája itt olvasható.


Az Ellenfény aktuális és korábbi számai megrendelhetők a kiadótól: ellenfeny@t-online.hu

Árak (melyek tartalmazzák a postaköltséget is):

Az aktuális szám 395 Ft

Az adott évfolyam számai: 345 Ft

Korábbi évfolyamok számai: 295 Ft

 

 


 

10. 03. 4. | Nyomtatás |