Magyar Táncfesztivál 2012

Félre innen búbánat

8. Magyar Táncfesztivál, Győr

Nemcsak a fesztivált, a várost is felszabadultság és pezsgés jellemzi, az emberek akár az utcán jártukban-keltükben is spontán tánclépéseket tesznek. Hát még ha magyar népzene szól, ahogy ma öttől késő estig a Győri Nemzeti Színház előtti téren és az épület belsejében. A Magyar Táncfesztivál negyedik napján a néptáncé volt a főszerep.

Kovács Emese | 12. 06. 23.

Sorstáncok egy kis mesével

8. Magyar Táncfesztivál, Győr

Mi egy táncelőadás célja? Ahány ember annyi válasz, s ennek megfelelően annyifajta előadás. Nagyon ritkán, sőt, meg merem kockáztatni, hogy szinte soha nem lehet olyat létrehozni, ami mindenkinek egyformán tetszik. Mert van, aki azt szereti, ha megmozdító élményt kap, más a koreográfia képiségéért van oda, de sokak szerint egy táncelőadás célja még mindig csupán az, „hogy a művész szórakoztassa a nézőt”. Mindhárom felfogással volt szerencsém találkozni a Magyar Táncfesztivál harmadik napján.

Kovács Emese | 12. 06. 22.

Közönségbarát alternatívák

8. Magyar Táncfesztivál, Győr

A forróság a Magyar Táncfesztivál második napján sem csökkent, még éjszaka is csak alig csillapodott. De úgy tűnik, ez az ittlévőket nem igen zavarja, ha táncról van szó. Lelkesen, nagy számban fogadták a mai programokat, legyen szó Bozsik Yvette előadásáról, a Győri Balett tetőn táncolásáról a Rába Hotelben vagy kubai tánctanulásról az utcán.

Kovács Emese | 12. 06. 21.

Testvéries hangulatban

8. Magyar Táncfesztivál, Győr

Rekkenő melegben, ám könnyed, felszabadult légkörrel kezdődött a 8. Magyar Táncfesztivál Győrben. A folyadékhiányt ki-ki másképp csökkent(h)ette a fesztivál fő helyszínéül szolgáló Győri Nemzeti Színház előtt. Fiatalok aláírást gyűjtöttek a Vizet a Dunába! kampány keretében, mások a kihelyezett vizet spriccelő sátorhoz vagy a minden évben nagy látogatottságnak örvendő Spicc kocsmához fordultak frissítőért.

Kovács Emese | 12. 06. 20.